De Canon van de Nederlandse Brug

   2000 jaar Brughistorie

   Boek is verschenen op 12 november 2016

 boek canon 

DIT BOEK IS EEN ‘MUST’ VOOR ELKE BRUGGENLIEFHEBBER

 

canon 08 canon 07

De techniek van de bruggenbouw in Nederland heeft een grote ontwikkeling meegemaakt.


Niet alleen in het type brug (vast, beweegbaar), maar ook in de toegepaste materialen (hout, steen, ijzer, staal, gewapend beton, voorgespannen beton, aluminium en kunststof).
Om al deze ontwikkelingen in een historisch perspectief te plaatsen, is de ‘Canon van de Nederlandse brug’ geschreven. Die begint bij doorwaadbare plaatsen in rivieren en waterlopen, beschrijft vervolgens houten ophaalbruggen, vaste stenen bruggen, de toepassing van ijzer voor de eerste grote spoorbruggen en het gebruik van beton voor verkeersbruggen en viaducten.

canon 06 canon 05

Deze ‘Canon van de Nederlandse brug’ omvat 43 vensters en leidt tot een beter begrip en inzicht in 20 eeuwen ontwikkeling in het functioneren van bruggen. Voor het gemak spreken we over bruggen, maar het gaat evengoed over viaducten (bruggen over wegen), ecoducten (bruggen voor de fauna) dan wel aquaducten.
Het beeldmateriaal in de Canon speelt een belangrijke rol, niet alleen als toelichting op de tekst, maar ook om de aantrekkelijkheid van veel bruggen te benadrukken. Er wordt aandacht besteed aan de wijze waarop beweegbare bruggen functioneren en hoe de bediening is georganiseerd.

 canon 04 canon 03
Bruggen moeten niet alleen constructief hun mannetje staan, ook de vormgeving is van belang.
In de huidige tijd is de rol van de architect steeds dominanter geworden.

FORMAAT   24 X 21,6 CM 
OMVANG 224 PAGINA'S
AANTAL ILLUSTRATIES 350 GEHEEL IN KLEUR
ISBN 978-90-72830-96-8
VERSCHIJNINGSDATUM 12 November 2016
PRIJS € 28,— (inclusief 6% btw)
UITGAVE Bouwen met Staal, Zoetermeer
IN SAMENWERKING MET De Nederlandse Bruggenstichting, Rijswijk

BESTELLEN? stuur ons een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

canon 09

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn