Bruggenstichting

Welkom op de website van de Nederlandse Bruggenstichting

Het doel van het Platform Fiets+Voetbruggen is het vergroten van de technische en architectonische kwaliteit van dit type bruggen.

Bruggenstichting Young (BY) is opgericht door en voor studenten en young professionals met als doel je netwerk en kennis te vergroten.

Bruggenbouwers ontmoeten bruggenbouwers.
Lees verder op de pagina BBOBB
onder "over ons"

dec 11 01In Rijnsburg is de nieuwbouwwijk Kleipetten in aanbouw. Een waterrijke wijk waar Haasnoot Bruggen verantwoordelijk is voor meerdere brugconstructies. De vormgeving en het materiaalgebruik van de bruggen is nauw verbonden met de directe omgeving. De meer traditionele woningen hebben kenmerkende overstekende daken waarin speelse houtconstructies zijn toegepast. De bruggen die bij deze woningen aansluiten zijn stalen vakwerkbruggen, waarbij de diagonalen bekleed zijn met hardhout en daardoor perfect aansluiten bij uitstraling van de dakconstructies. Kortom: echt een stukje vakmanschap.

dec 11 02 dec 11 03

Download hier het artikel in pdf-formaat logo pdf