PlatformBruggen logoDe komende jaren vervangt en renoveert Nederland honderden bruggen, tunnels, sluizen en viaducten. Veel daarvan zijn gebouwd in de jaren 50 en 60 en dringend toe aan een opknapbeurt. Dit speelt bij gemeentes, provincies en Rijkswaterstaat. Dit samen maakt het tot de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis. Een enorme klus waarbij samenwerken, kennis delen en innovaties versnellen belangrijker zijn dan ooit om Nederland ook in de komende jaren bereikbaar te houden.

Het Platform bruggen bundelt krachten, initiatieven en kennis van alle partijen in de bruggensector, van gemeente tot bruggenbouwer, met een toegankelijke website vol praktische informatie en verwijzingen, (online) netwerkbijeenkomsten en thematische werkgroepen voor innovatieontwikkeling. Het platform fungeert als katalysator in de bruggensector en zorgt dat alle partijen ‘door de bomen het bos weer zien’. Het Platform bruggen wordt ondersteund door het CROW en werkt samen met de Nederlandse Bruggenstichting.

Het platform bestaat uit leden. Iedereen uit de branche kan lid worden van het platform en deelnemen aan activiteiten en werkgroepen. Initiatiefnemers van het Platform bruggen bestaan uit deskundigen op het vakgebied vanuit de opdrachtgevers, adviseurs en opdrachtnemers. De deelnemers nemen deel als vertegenwoordiger van hun organisatie en zijn onbezoldigd.

Meer informatie over Platform Bruggen vindt u hier!

Platform bruggen organiseert op regelmatig lunchlezingen en andere activiteiten, houdt de website hiervoor in de gaten!