Op 14 november 2024 organiseren wij voor de tiende keer het Symposium Fiets+Voetbruggen.
Voor ons een mooie aangelegenheid om een representatief boek uit te geven over dit interessante vakgebied. De inhoud van het boek zal voornamelijk bestaan uit de presentatie van ca 50 bruggen, die in hun samenhang een goed beeld oproepen van de ‘state of the art’ in ons land. Vermoedelijk komt het boek in de loop van het jaar 2025 uit!

Hierbij roepen wij u op om een brug aan te melden waarvan u de beheerder, ontwerper of bouwer bent. Onze beoordelingscriteria voor opname in het boek zijn:

  • Fiets- en/of Voetgangersbrug, die vóór 1 juli 2024 in gebruik is genomen:
  • onderscheidend is m.b.t. de volgende aspecten:
  • vormgeving en landschappelijke inpassing
  • materiaal gebruik en/of toegepast constructief systeem
  • onderdeel vormt van een ‘verhaal’ en/of ‘impact’ heeft op de samenleving.

De selectiecommissie zal streven naar een evenwichtige samenstelling, ook wat betreft de regionale spreiding en de bouwperiode. Monumentale bruggen zijn ook zeker welkom!

Wij verwachten uw aanmelding voor 1 mei 2024 op het volgende mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In eerste instantie volstaat dat u de betreffende projectinformatie doorstuurt, vergezeld van een representatieve foto en een korte motivatie waarom deze brug onderscheidend is (zie criteria)

Elke organisatie kan maximaal 5 bruggen aanmelden. Graag iedere brug in een separate mail.  Na selectie nemen wij contact met u op voor het verder uitwerken van de teksten en beeldmateriaal.