Bruggenstichting

Welkom op de website van de Nederlandse Bruggenstichting

image

Het doel van het platform is het vergroten van de technische en architectonische kwaliteit van Fiets+voetbruggen. Dat wil het Platform bereiken door het verspreiden van kennis over het ontwerp proces in samenwerking met alle betrokken partijen.

image

Bruggenstichting Young (BY) is opgericht door en voor studenten en young professionals met als doel je netwerk en kennis te vergroten. Daarnaast biedt de jongerenafdeling BY de mogelijkheid voor afgestudeerden om hun afstudeerwerk te promoten.

image

Platform Bruggen bundelt krachten van alle partijen in de bruggensector. Kennis wordt gedeeld en geborgd en samen worden innovaties versneld die bijdragen aan een efficiëntere en effectievere invulling van de vervangings-, renovatie- en verduurzamingsopgave.

trogbrug 

Een trogbrug is een brug waarbij het brugdek tussen de hoofdliggers aan de onderzijde van de liggers wordt aangebracht. De bovenkant van het rijdek ligt dus maar weinig hoger dan de onderkant van de brug.
Het voordeel is dat de opritten naar deze brug laag kunnen zijn.

Een trogbrug is een speciale uitvoering van de liggerbrug. De ligger vangt de verticale krachten op, en het rijdek zorgt ervoor dat de ligger niet in horizontale richting kan doorbuigen.