Bruggenstichting

Welkom op de website van de Nederlandse Bruggenstichting

image

Het doel van het platform is het vergroten van de technische en architectonische kwaliteit van Fiets+voetbruggen. Dat wil het Platform bereiken door het verspreiden van kennis over het ontwerp proces in samenwerking met alle betrokken partijen.

image

Bruggenstichting Young (BY) is opgericht door en voor studenten en young professionals met als doel je netwerk en kennis te vergroten. Daarnaast biedt de jongerenafdeling BY de mogelijkheid voor afgestudeerden om hun afstudeerwerk te promoten.

image

Platform Bruggen bundelt krachten van alle partijen in de bruggensector. Kennis wordt gedeeld en geborgd en samen worden innovaties versneld die bijdragen aan een efficiëntere en effectievere invulling van de vervangings-, renovatie- en verduurzamingsopgave.

De Nederlandse Brugnederlandsebrug klein

Vele vrijwilligers van de Nederlandse Bruggenstichting hebben lange tijd gewerkt aan een nieuw boek over Nederlandse bruggen. De bedoeling was een boek te produceren met een relatief klein aantal opvallende bruggen, die een beeld geven van wat er in Nederland op dit gebied te zien is. Nederland telt duizenden bruggen. In ‘De Nederlandse brug’ worden veertig markante bruggen gepresenteerd waarmee wij in het dagelijks leven worden geconfronteerd: van stoere bruggen over grote rivieren, charmante kleine bruggetjes over verstilde grachten tot indrukwekkende spoor- en verkeersbruggen. Er wordt aandacht besteed aan de opmerkelijke aspecten van deze bruggen. Die kunnen te maken hebben met de historische betekenis van de brug, de vormgeving en de landschappelijke inpassing, de monumentenstatus of de bouwwijze.
Deze rijk geïllustreerde uitgave brengt in vogelvlucht op heldere wijze de geschiedenis van de bruggenbouw in Nederland in beeld: van de Sint Servaasbrug in Maastricht, de Magere brug in Amsterdam tot de nieuwe boogbrug over de IJssel voor de spoorlijnen van Zwolle naar Amersfoort en Lelystad.
‘De Nederlandse brug’ is een onmisbare aanwinst voor iedereen met belangstelling voor de constructie en architectuur van bruggen.
De teksten zijn geschreven door Elisabeth van Blankenstein, Jan van den Hoonaard, Frans Remery en Pieter Spits. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Thoth.
Gebonden uitgave 28 x 24,8 cm; 208 pagina’s met 255 illustraties in kleur; ISBN 978 90 6868 597 8 / NUR 648,956; oktober 2012.

Wij bieden u dit boek nu aan van € 29,95 voor € 12,50.
Om te bestellen, ga naar onze webshop