Zeelandbrug

Zet 20 maart 2025 alvast met dikke letters in je agenda, want dan vindt het BruggenFestival2025 plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Dit unieke evenement belooft dé ontmoetingsplek te worden voor iedereen die zich bezighoudt met bruggenbouw, van ervaren professionals tot aanstormende talenten, voor bestuurders, opdrachtgevers en opdrachtnemers, voor ontwerpende- en uitvoerende partijen. Dit jaar staat het festival in het teken van duurzaamheid, circulariteit en innovatieve brugontwerpen – thema’s die actueler zijn dan ooit.

Waarom dit Festival?

Het BruggenFestival2025 is meer dan alleen een congres; het is een ervaring. Een plek waar techniek, creativiteit en innovatie samenkomen, en waar de sector oplossingen toont van nu en morgen. Het festival is een uitgebreide en interactieve versie van de welbekende Bruggendag, maar dan groter en indrukwekkender. De Nederlandse Bruggenstichting en Platform Bruggen (ondersteund door CROW) hebben de handen ineengeslagen om dit evenement in 2025 naar een nog hoger niveau te tillen. Verwacht een dag vol plenaire sessies, workshops, en natuurlijk volop netwerkmogelijkheden.

Een programma vol inspiratie

De dag begint om 08.00 uur met excursies naar inspirerende projecten in de omgeving van Utrecht. Deze exclusieve rondleidingen geven je een uniek inkijkje in recente innovaties in de bruggenbouw. De middag start met een tweetal plenaire sessies door toonaangevende keynote sprekers.
Na de plenaire sessies vinden er breakoutsessies plaats, waarin zowel technische als strategische onderwerpen worden behandeld. Voor ieder wat wils dus, of je nu geïnteresseerd bent in de laatste technische ontwikkelingen of juist in de bredere strategische vraagstukken binnen de sector.

Netwerken en innovatie

Naast de inhoudelijke sessies is er volop gelegenheid om te netwerken. Tussen de lezingen door kunnen deelnemers kennismaken met de nieuwste innovaties en de belangrijkste spelers in de sector. Het BruggenFestival2025 biedt een ongeëvenaarde kans om nieuwe contacten te leggen en bestaande relaties te versterken.
De dag wordt afgesloten door Generaal (BD) Tom Middendorp, die zijn visie deelt op de rol van bruggen in een veranderende wereld. We sluiten af met een walking diner. Hier kun je in een ontspannen sfeer napraten over de dag en nieuwe ideeën opdoen voor de toekomst.

Calatravabrug

Doe mee en blijf op de hoogte

Het BruggenFestival2025 is een evenement dat je niet wilt missen. Of je nu een professional, student, docent, opdrachtgever of bouwer bent, dit festival biedt waardevolle inzichten en kansen voor iedereen. We raden je aan om alvast een voorinschrijving te doen op www.BruggenFestival2025.nl om verzekerd te zijn van een plek. De officiële inschrijving start in Q3 2024, dus houd de website goed in de gaten voor alle updates.
Daarnaast kun je ons volgen op LinkedIn om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom het festival. Hier vind je ook informatie over het programma, de sprekers en de mogelijkheden om een partnerschap aan te gaan als sponsor.

Een kans voor Sponsoren

Ben je geïnteresseerd in het aangaan van een partnerschap en het vergroten van je zichtbaarheid binnen de sector? Het BruggenFestival2025 biedt verschillende sponsorpakketten. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie over de mogelijkheden.

We zien je graag op 20 maart 2025 in de Jaarbeurs Utrecht!

jaarbeurs