Bruggenstichting Young (BY) is opgericht door en voor studenten en young professionals met als doel je netwerk en kennis te vergroten. Door middel van verschillende activiteiten biedt BY de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de laatste innovaties en in contact te komen met mede-bruggenbouwers/enthousiastelingen. Hiermee willen wij de verbindende factor vormen voor alle starters in de bruggenbouw.

Daarnaast biedt de jongerenafdeling de mogelijkheid voor afgestudeerden om hun afstudeerwerk te promoten. Zo blijf je op de hoogte van interessante innovaties op het gebied van bruggenbouw en krijgt aanstormend talent de kans om in contact te komen met mensen in het vakgebied.

Bruggenstichting Young is in 2019 van start gegaan en wordt met veel enthousiasme geleid door de volgende groep bruggenbouwers:

Peter Vijn

Thijmen Jaspers Focks 

Arthur Blankenspoor

Maria Selkou

Rene Heideveld

TU Delft

Antea Group

Royal HaskoningDHV

Zwarts & Jansma Architects

Ingenieursbureau Westenberg 

 
In de toekomst hoopt BY zich ook op een nog jongere generatie te richten: de scholieren. Wij zijn ons er van bewust dat de bouw niet altijd even sexy overkomt bij scholieren, iets wat naar onze mening enorm jammer is. Door hen vroegtijdig kennis te laten maken met de bouw hopen wij dit beeld te veranderen.

Ben je geïnteresseerd en wil je onderdeel zijn van dit platform? Schrijf je dan hier in en houd de website en LinkedIn in de gaten!

P Vijn

Peter Vijn

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Peter Vijn, 25 jaar, en op dit moment studeer ik af aan de TU Delft. Mijn onderzoek is gericht op een spoorbrug van vezel versterkte kunststoffen. Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden, op een sportveld, in een boek, achter een drumstel of ergens in een ander land.

Hoewel de bouw niet in de familie zit, heeft dit mij van jongs af aan al geboeid. Deze interesse heeft mijn studiekeuzes bepaald en tijdens mijn studie Civiele Techniek in Delft kwam ik in aanraking met de bruggenbouw. Het was duidelijk; deze ambacht wordt mijn vakgebied. Helaas merkte ik dat de connectie met mede-bruggenbouwers lastig te maken was. Met name de studerenden en young professionals binnen het vakgebied zijn lastig te vinden. Gelukkig biedt de Bruggenstichting hierin een geschikt platform om deze mede-bruggenbouwers te vinden.

Wat is je favoriete brug?
Echt een favoriete brug heb ik niet. Naar mijn idee heeft iedere brug iets bijzonders. Van de Golden Gate Bridge, beroemd over de hele wereld, tot het kleine bruggetje bij mij om de hoek, welke mijn reisduur behoorlijk verkort; ze hebben allemaal iets te bieden! Als ik dan toch een brug moet kiezen, dan de Millau brug in Frankrijk. Tijdens een documentaire over deze brug is mijn enthousiasme voor bruggen namelijk pas echt begonnen.

TS Jaspers Focks

Thijmen Jaspers Focks

Ik ben Thijmen, een bruggenenthousiasteling. Begin 2019 ben ik afgestudeerd op Civiele Techniek in Delft. Sinds kort werk ik bij Antea Group als constructeur kunstwerken. Hier combineer ik mijn achtergrond in de informatica met opleiding civiel om ontwerpen te parametriseren en verschillende aspecten te optimaliseren.
Nu zijn er binnen deze tak van sport de nodige uitdagingen waar we nu tegen aan lopen, zoals de renovatie opdracht voor vele kunstwerken die aan het eind van hun levensduur zijn of het verduurzamen van nieuwe bruggen. Daarnaast moeten we vormgeven aan de toepassing van allerlei innovaties zoals parametrisch ontwerpen en modulair bouwen. Dit zijn veelbelovende methodes, die al wel toepasbaar zijn, maar nog lang niet volledig geintegreerd zijn in de huidige ontwerpprocessen. Kortom, ik zie veel uitdagingen om aan te gaan en waar we als Bruggenstichting Young zeker een mooie bijdrage kunnen leveren!

A Blankenspoor

Arthur Blankenspoor

Mijn naam is Arthur Blankenspoor. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de TU Delft in de master-richting Building Technology. Deze master zoekt – zoals de naam al zegt – toenadering tot de civiele techniek. Vandaar dat ik tijdens mijn afstuderen in het teken stond van het architectonisch ontwerp én de constructieve haalbaarheid van een brug.

Deze – tot dan toe – enige keer dat ik een brug heb ontworpen heeft direct een vervolg gekregen; sinds 2018 werk ik bij het ingenieursbureau Royal HaskoningDHV in de functie van “architectural engineer”. Daarbij focus ik op digitalisatie en maak ik gebruik van parametrische ontwerptools om sneller te kunnen itereren, preciezer te werken, maar ook om het architectonische ontwerp direct te koppelen aan bijvoorbeeld FEM rekensoftware.

In de anderhalf jaar dat ik hier nu werk heb ik al aan heel wat projecten mijn bijdrage geleverd. Groot en klein en in binnen- en buitenland. Dat heeft mij alleen maar enthousiaster gemaakt over het bruggenvak. Via het jongerenplatform hoop ik dat enthousiasme nog verder te versterken, te delen en over te brengen op anderen!

Wat is mijn favoriete brug? De mooiste brug is voor mij een brug waar architectuur en constructie samenkomen en elkaar versterken. Sterker nog: daar waar de constructie tegelijk de architectuur ís. Daar zijn meerdere voorbeelden van, maar een noemenswaardige vind ik de Ganterbrücke in Zwitserland.

M Selkou

Maria Selkou

Ik woon al sinds 2010 in Nederland, en het kruisen van bruggen is voor mij een dagelijkse gewoonte. Mijn fascinatie voor bruggen begon al een aantal jaren geleden, tijdens mijn afstudeerproject bij de Technische Universiteit in Athene, mijn geboortestad. Bruggen hebben een verbindingskracht, overwinnen belemmeringen. Ze zijn vaak ook een afspreek punt en een uitzicht punt, ze bieden bijna altijd het beste uitzicht op het water of de snelweg. Bovendien, zijn bruggen voor mij fascinerend en uitdagend, omdat ze architectuur en engineering samenbrengen.
Mijn opleiding bij de Technische Universiteit in Delft heeft mij de fundamentele ontwerpvaardigheden en architectonische-ruimtelijke perceptie gegeven om architectonische problemen op te lossen en ontwerpen te maken die de integratie met de omgeving opzoeken.

Deze ontwerpen vertaal ik in mijn werk bij ZJA naar de digitale omgeving via parametrisch ontwerp, een innovatief systeem dat het ontwerpproces slimmer en efficiënter maakt. Het parametrisch proces stelt mij tevens in staat meerwaarde te creëren voor de opdrachtgever. Het ontwerpen van bruggen is een van mijn passies in mijn werk. Daarmee zou ik graag willen bijdragen aan de verrijking van de identiteit en het karakter van de leefomgeving.

R Heideveld

René Heideveld

Mijn naam is René Heideveld. In 2012 ben ik afgestudeerd op Civiele Techniek aan hogeschool Windesheim te Zwolle. Na mijn studie ben ik begonnen als inspecteur/adviseur in de wereld van beheer en onderhoud van bruggen waarin ik nu zo’n 7 jaar werkzaam ben. Vanaf 2017 is dat bij Ingenieursbureau Westenberg waar ik de functie van senior inspecteur/adviseur vervul.
Met mijn constructieve achtergrond vanuit mijn studie vind ik het leuk om bezig te zijn met constructieve veiligheid van bruggen en de technische onderzoeken die daarbij komen kijken. Ook het inspecteren van bruggen doe ik graag, het liefst zo groot mogelijk.
Ik blijf graag op de hoogte van de laatste innovaties op het gebied van beheer en onderhoud van bruggen. Hierbij kan gedacht worden aan nieuwe inspectie hulpmiddelen of nieuwe ontwikkelingen rondom de aankomende vervangingsopgave, met de nadruk op levensduurverlenging.
Op dit moment houd ik me vooral bezig met de programmeringsinspecties van Rijkswaterstaat binnen het contract van Instandhoudingsadvisering Kunstwerken (IAK) 2020-B (beweegbare objecten). De wereld rondom bruggen is veelzijdig, uitdagend en continu in ontwikkeling. De Bruggenstichting is een leuk platform om samen met mede enthousiastelingen op de hoogte te blijven van deze wereld.

Mijn favoriete brug: Het is lastig om één brug aan te wijzen als ‘mijn favoriet’ want er zijn zoveel mooie en interessante bruggen. Een brug waaraan ik een leuke herinnering heb is de John Frostbrug in Arnhem. Een oeververbinding met veel geschiedenis. Enkele jaren geleden heb ik het betonnen dek van deze brug mogen onderzoeken en herberekenen.

Interesse in BY?

Vul hier je gegevens in

Vul hier je naam in

Vul hier je achternaam in

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Invalid Input

Vul hier een geldig emailadres in