Wanneer: Woensdag 13 april
Hoe laat: 12.30 - 13.30 uur
Waar: Online

Aanmelden

De derde lunchlezing in een reeks van drie over het thema 'Bereikbaar, beschikbaar en veilig, zo kan het ook!' In deze lezing komt de laatste fase van het gebruik van bruggen aan de orde. We kijken naar het slopen en hergebruiken. Binnenkort maken we bekend welke professionals voorbeelden en ervaringen op dit thema delen.

Wanneer: Woensdag 30 maart
Hoe laat: 12.30 - 13.30 uur
Waar: Online

Aanmelden

Op 30 maart vervolgen we de reeks lunchlezingen Bruggen met het thema: 'Bereikbaar, beschikbaar en veilig, zo kan het ook!'. We behandelen deze middag twee casussen: het afsluiten van de binnenstad van Utrecht en de 'kort maar hevig' aanpak van de A12.

Themasessies Drieluik Bruggen - maart 2022 - Platform Stalen Bruggen

Wanneer: 8 maart 2022, 15 maart en 24 maart 2022
Hoe laat: 12:30 tot 14:00 uur
Waar: Online

In deze serie themasessies worden drie verschillende bruggen en drie verschillende technieken besproken.

Deelnemers ontvangen voor het volgen van deze themasessies 2 punten (kenniseenheden) voor het Constructeursregister.

 

Wanneer: Woensdag 16 maart
Hoe laat: 12.30 - 13.30 uur
Waar: Online

Aanmelden

Op 16 maart starten we een nieuwe mini-reeks lunchlezingen Bruggen met als thema 'Bereikbaar, beschikbaar en veilig, zo kan het ook!'. Het onderliggende thema deze middag is het toepassen van hulpconstructies. Bij groot onderhoud en renovaties van bruggen proberen opdrachtgevers- en nemers hinder voor de omgeving en verkeersdeelnemers zoveel mogelijk te voorkomen. Daarbij kunnen hulpconstructies zoals tijdelijke bruggen of doorwerkvoorzieningen het verschil maken. In deze lunchlezing presenteren we twee praktijkvoorbeelden waarin hulpconstructies het verschil maken.

Wanneer: Woensdag 9 februari
Hoe laat: 12.30 - 13.30 uur
Waar: Online

Terugkijken

We zoeken de grenzen op. Op 9 februari eindigen we de mini-reeks lunchlezingen 'een blik op datagedreven assetmanagement' met een blik van Vlaamse infrastructuurbeheerders en de gemeente Nijmegen.

Op woensdag 12 januari organiseerden we samen met Platform Bruggen de eerste lunchlezing in de reeks van drie over datagedreven assetmanagement.

Het onderwerp was Een Brabantse blik: van inspectie naar dashboard. Provincie Noord-Brabant, Royal HaskoningDHV en Sweco lichtten hun gezamenlijke beheersysteem met een duidelijk en inzichtelijk dashboard toe. Ieder vanuit de eigen rol: als eigenaar van het areaal, uitvoerder van inspecties en bouwer van het dashboard.

Kijk hieronder de hele lunchlezing terug.

Oproep: Meld je aan voor de werkgroep 'Samen grip op ons areaal'

De lunchlezing was ook de start van de nog samen te stellen werkgroep 'Samen grip op ons areaal'. Hierin bundelen 25 Nederlandse brugbeheerders hun krachten om de bruggen in hun areaal en de staat hiervan in beeld brengen en een meerjarige prognose ten behoeve van de instandhouding hiervan te ontwikkelen.

 


Over deze lezing

Op 26 januari vervolgen we de reeks 'een andere blik op datagedreven assetmanagement' waarin datagedreven beheer van rail- en luchtvaartassets centraal staat.

Pro-Rail

Marlies van der Goot en Marcel Gerrits van ProRail laten aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe zij met sensoren een tunnel en een brug monitoren in een 3D omgeving.

KLM

De grote hoeveelheid data die moderne vliegtuigen genereren, maken dat voorspellend onderhoud een steeds grotere rol krijgt in de luchtvaart. Voorspellend onderhoud heeft de potentie tot lagere reparatiekosten, betrouwbaardere operaties en een hogere klanttevredenheid. Maar hoe introduceer je een nieuw onderhouds-concept in een conservatieve industrie als de luchtvaart? Aan de hand van een aantal voorbeelden zal door Floris Freeman, KLM R&D coördinator voor ReMAP, worden uitgelegd hoe voorspellend onderhoud bij KLM in korte tijd van nieuw idee tot een beproefde werkwijze is geworden.  

Floris Freeman is betrokken bij een groot Europees onderzoek naar de toekomst van vliegtuigonderhoud wat uiteraard data-gedreven is. Hij vertelt over onderhoudsrequirement op basis van Condition Based Maintenance met sensoren en uitvoering met geoptimaliseerde planningen. Zie ook: Home - H2020 ReMAP (h2020-remap.eu)

Lunchlezingen Bruggen

In de reeks lunchlezingen over bruggen krijg je innovatieve inzichten en praktijkvoorbeelden uit eerste hand van professionals uit het netwerk aangereikt. Hierbij staat de inhoud centraal: wat en hoe? We maken een vertaalslag naar jouw werk: waar begin je en welke ingrediënten heb je hiervoor nodig? Georganiseerd door Platform Bruggen en Platform WOW.

Lunchlezing op 13 oktober SBIR circulaire viaducten
Thema: Boogviaducten en adaptief bouwen
Wanneer: 13 oktober 2021
Tijd: 12.30 - 13.30 uur
Online

Op woensdag 13 oktober organiseert Platvorm WOW samen met Platform Bruggen de laatste lunchlezing in de reeks van drie over SBIR Circulaire viaducten. Het onderwerp is boogviaducten en adaptatief bouwen. Na een aftrap door Platform Bruggen, vertellen vier consortia over de resultaten, opbrengsten en uitdagingen van hun innovatieve boogconstructie:
• ViCi (Boskalis, ABT, Martens, Integraaljagers)
• Honeycomb (Studio Rap, Bruil, Movares, Dywidag en K_Dekker)
• Circulaire boogviaduct (NV Besix SA, Ney & Partners NL)
• Variaduct (Civiele technieken deBoer B.V., Arcadis, Rebel)

MELD JE HIER AAN